Međunarodni dan obitelji - 15. svibnja 2019.

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji želimo podsjetiti na sve pozitivne, tople i podržavajuće obitelji. One obitelji koje svojim članovima pružaju sigurnost i dom, a obiteljski odnosi su skladni i prožeti međusobnim poštivanjem.

Svaka je obitelj posebna, jedinstvena i ima svoje navike i nepisana pravila. Ima svoj prirodni ritam kojeg prate njezini članovi. Obitelji nalaze svoja rješenja za svoje situacije koja odgovaraju njezinim članovima i u često kaotičnoj i zahtjevnoj svakodnevici, nalaze sklad i mir u međusobnoj podršci i zajedništvu.
Međunarodni dan obitelji idealna je prigoda da preispitamo vrijednosti koje sami živimo unutar vlastite obitelji. Podsjetimo se njegovati kvalitetne odnose sa svim članovima i temeljiti ih na međusobnom poštivanju i uvažavanju.
 
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku stoga će nastaviti kontinuirano afirmirati vrijednosti obiteljskog života i osnaživati obitelj unapređenjem usluga koje joj se nude, poticati pozitivne promjene u društvu koje pridonose kvaliteti života svih te isticati važnost odgovornog roditeljstva i zaštite obitelji.
 
Želimo Vam da svaki dan pronađete prostor i vrijeme posvećeno očuvanju zajedništva svoje obitelji i da razvijate svoj odnos u skladnom okruženju.
 
Svim građanima čestitamo Međunarodni dan obitelji!

Pisane vijesti