Ministrica Bedeković u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković posjetit će ustanove socijalne skrbi te održati zajednički sastanak s čelnicima na temu važnosti i uloga ustanova u lokalnoj zajednici.

Ministrica Bedeković zajedno s državnom tajnicom Marijom Pletikosom te suradnicima iz nadležnih službi koji pružaju stručnu podršku centrima za socijalnu skrb te domovima socijalne skrbi i centrima za pružanje usluga u zajednici posjećuje Centar za socijalnu skrb Split, a kasnije tokom dana posjetit će i Dječji dom Maestral.

Na sastanku s čelnicima ustanova koji se održava u prostorijama Županije uz ministricu prisustvuje i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, a fokus razgovora stavljen je na međusobnu komunikaciju, suradnju i pomoć kako u primjerima dobre prakse tako i pri prijavi projekata na natječaj te na aktualnu temu zaštite djelatnika ustanova socijalne skrbi - tehničkoj i sigurnosnoj zaštiti i statusu službene osobe kao i o socijalnom planiranju i mapiranju usluga na županijskoj razini.

















Pisane vijesti