Sastanci ministara s dopisnicima međunarodnih medija akreditiranih pri EU

Ministri Vlade RH održali su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici sastanke s dopisnicima međunarodnih medijskih kuća koji se nalaze u višednevnom radnom posjetu Hrvatskoj.

Sudjelovali su sljedeći ministri: potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc.  Vesna Bedeković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar zdravstva Milan Kujundžić.


Sastanci su održani u formatu kraćih sastanaka u kojima su novinari podijeljeni u manje skupine imali priliku razgovarati s resornom ministricom ili ministrom. Na taj način je u kraćem vremenskom roku odrađeno preko 50-ak sastanaka s ukupno 12 ministara.

Ministri su stranim novinarima odgovarali na pitanja iz svog područja, a vezana uz prioritete predsjedanja Republike Hrvatske što je omogućilo obradu većeg broja tema od sigurnosnih pitanja, kulture i demografije pa sve do poduzetništva i energetike.

Izvor: eu2020.hr
Foto: PIXELL

Pisane vijesti