Dana 21. siječnja 2020. Ministarstvo otvara Javni poziv za financijsku potporu za općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti

Obustavlja se privremena obustava Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti I.- IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu iz Državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini.

Poziv za OTVARA u dijelu Poziva koji se odnosi za općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti za financijsku potporu u iznosu od neraspoređenih 1.631.000,00 kuna u Državnom proračunu za 2020.g. (od ukupno 12.500.000,00 kuna). Rok za podnošenje prijava, za općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti za financijsku potporu, počinje od 21. siječnja 2020. u 00.00 sati do iscrpljivanja navedenih financijskih sredstava.

Prijave će biti obrađivane po redoslijedu zaprimanja. Rok za podnošenje prijava ističe danom odobrenja posljednje prijave koja udovolji svim kriterijima, a kojom se iscrpljuju sva raspoloživa financijska sredstva. Ministarstvo će pravovremeno obustaviti i/ili zatvoriti Poziv. Obavijest o istom bit će objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva. 

Poziv se ZATVARA u dijelu Poziva koji se odnosi na općine razvrstane od V. do VIII. skupine po indeksu razvijenosti zbog iscrpljivanja ukupno raspoloživih financijskih sredstava osiguranih u Državnom proračunu za 2020.g. u iznosu od 1.000.000,00 kuna.
Svi ostali uvjeti Poziva ostaju na snazi. Privremeni rezultati Poziva (od objave 5. prosinca do obustave 20. siječnja 2020.) bit će objavljeni na web stranici Ministarstva.

Sva pitanja vezana uz ovaj Poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: natjecaj.demografija@mdomsp.hr  za vrijeme trajanja Poziva. Nakon objave obustave i/ili zatvaranja Poziva, Ministarstvo nije u obvezi davati odgovore niti razmatrati pristigle prijave.

Pisane vijesti