Održan uvodni seminar za profesore uključene u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“

Održan je uvodni seminar za profesore uključene u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“  namijenjen isključivo profesorima – mentorima u školama ambasadorima Europskog parlamenta.

Na seminaru u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, održanim u Kući Europe u Zagrebu ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade sudjelovala državna tajnica Željka Josić, koja se uživo obratila sudionicima.

Istaknula je kako su mladi naša budućnost i temelj društva koji mogu potaknuti pozitivne promjene i pridonijeti osnaživanju zajednice.
 
Naglasila je kako smo svi svjesni potrebe stalnog ulaganja u mlade te usmjeravanja aktivnosti na jačanje proaktivnog dijaloga s mladima, poticanje društvene participacije mladih te stvaranje poticajnog društvenog okruženja za njihov razvoj, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini.
 
Kako bismo u tome uspjeli, potrebno je podići razinu informiranosti mladih kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te pravima I ODGOVORNOSTIMA koja imaju kao europski građani, a kao primjer dobre prakse spomenula je i program Euroscola koji pokazuje kako mladi na iskustven način mogu usvajati znanja i razvijati vještine u području demokratizacije i aktivnog građanstva.

Na seminaru su, uz profesore mentore iz 56 hrvatskih gimnazija i strukovnih škola obuhvaćenih programom, sudjelovali i europarlamentarci Sunčana Glavak, Karlo Ressler i Željana Zovko, predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, predstavnici Foruma za slobodu odgoja, UNICEF-a Hrvatska te Agencije za mobilnost i programe Europske unije.  
 
 

Pisane vijesti