Otvoreno nogometno igralište dječjeg vrtića "Tratinčica" u Gradu Pleternici

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sudjelovala je na svečanosti otvorenja nogometnog igrališta dječjeg vrtića “Tratinčica“ u Gradu Pleternici.

Središnji državni ured za demografiju i mlade je u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, sufinancirao uređenje i opremanje ovog dječjeg igrališta u iznosu od 395.426,00 kn.
Iz Programa za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti općinama od I. do IV. skupine Gradu Pleternici također je nedavno dodijeljeno 247.500,00 kuna.

"Za 5 dječjih vrtića u Požeško - slavonskoj županiji, Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je više od 1 milijun kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u njima, dok smo za 7 jedinica lokalne samouprave u ovoj županiji izdvojili 1.650.000 kn za održavanje predškolske djelatnosti", poručila je državna tajnica Željka Josić te dodala kako takvim investiranjima pokazujemo da prepoznajemo koliko je važno ulagati u djecu, a time i pomagati obiteljima kao temelju našeg društva.
"Našim je obiteljima najvažnije olakšati svakodnevicu, a upravo vrtići omogućuju zaposlenim roditeljima usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza. Roditeljima je to najpotrebnije" zaključila je državna tajnica Željka Josić.

Na svečanom otvorenju dječjeg igrališta, uz državnu tajnicu Željku Josić, prisustvovale su i županica Požeško - slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić i ravnateljica dječjeg vrtića "Tratinčica" Nikolina Hačka.

Županica Požeško – slavonske županije Antonija Jozić rekla je kako u Požeško – slavonskoj županiji trenutno nedostaje kapaciteta u predškolskim ustanovama za svu djecu te da uz pomoć Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Vlade RH rade na povećanju kapaciteta i izgradnji novih dječjih vrtića.

Gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić zahvalila je Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na podršci kako u ovom projektu tako i u drugim projektima i aktivnostima koje Grad provodi. Uvođenjem novih sadržaja u dječje vrtiće, kao što je sportski program, djecu kroz druženje i igru uče zdravim navikama. „Svi naše aktivnosti vezane za predškolski odgoj i obrazovanje, kao što je i produženi boravak u dječjim vrtićima, olakšavaju roditeljima usklađivanje njihovih poslovnih obaveza i obiteljskog života“ poručila je gradonačelnica.

Ravnateljica dječjeg vrtića „Tratinčica“ Nikolina Hačka naglasila je koliko ovo igralište znači za 232 djece i njihovih roditelja. „Dječji vrtić Tratinčica ima zaposlenu kineziologinju koja djecu uči i usmjerava na sport i tjelovježbu“ naglasila je ravnateljica.

Pisane vijesti