Ministar Šipić na predstavljanju rekordnih ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je tri poziva za dodatno povećanje vrtićkih kapaciteta, prelazak osnovnih škola u jednu smjenu i izgradnju sportskih dvorana te povećanje kapaciteta u gimnazijama. Na održanoj konferenciji za medije ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs poručio je da je ovo najveće ulaganje dosad. Istaknuo je kako će u Hrvatskoj do 2026. godine u usporedbi sa 2019. godinom biti 44 538 novih mjesta u dječjim vrtićima te da je za fiskalnu održivost dječjih vrtića osigurano je 77,1 milijuna eura.

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić je istaknuo kako je kroz ova ulaganja jasno definirano da je demografija prioritet te da je međuresorna suradnja nužna kako bi se nastavila demografska revitalizacije Hrvatske. Dodao je da će se nastaviti provoditi mjere i natječaji kao i do sada kroz ulaganja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Ministar je na održanoj konferenciji kazao kako je nedavno završen Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih uređenju i opremanju dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave u iznosu od gotovo 800 000 eura.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković je kazao kako se provodi ciklus najvećih investicija u obrazovnom sustavu ikada te da ovakva ulaganja govore o tome koliko je sveobuhvatan i ravnomjeran pristup diljem cijele Hrvatske. Zaključno je kazao kako je ključno da sva djeca imaju jednake prilike.

Pisane vijesti