Demografski pojmovnik

Slika /Direktorij 2/Slike od 13.2024/Demografski pojmovnik.png

U sklopu kontinuiranog nastojanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade da olakša razumijevanje demografskih trendova i procesa koji oblikuju naše društvo, s ponosom vam predstavljamo Demografski Pojmovnik.

Ovaj pojmovnik služi kao ključni resurs za sve one koji žele dublje razumjeti dinamiku populacije, migracije, natalitet, i ostale ključne aspekte demografskih pojmova.

Demografski Pojmovnik nije samo rječnik, već i vodič kroz osnovne koncepte i termine koji se koriste u analizi populacijskih kretanja. Pruža jasnoću i preciznost u komunikaciji o demografskim pitanjima, pomažući nam da razumijemo složene procese koji oblikuju naše zajednice.

Neki od ključnih pojmova koje možete pronaći u našem Demografskom Pojmovniku uključuju: baby boom, emigracija, demografska revitalizacija, demografija, natalitet, unutarnja migracija, opća stopa fertiliteta.

Ovo su samo neki od termina koji se nalaze u Demografskom Pojmovniku, koji je dostupan svim našim sugrađanima na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Nadamo se da će ovaj resurs biti koristan alat za sve one koji žele dublje razumjeti demografske procese koji oblikuju naše društvo.
 

Dokumenti i poveznice