E - dječja kartica Mudrica

Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/Mudrica 570x570px.jpg
Poticajne obiteljske i populacijske mjere predstavljaju prioritet djelovanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koje je usmjereno na dugoročno poboljšanje demografskih kretanja i stvaranja povoljnog i poticajnog okruženja za obitelj i mlade.

E-Dječja kartica je pronatalitetna mjera koja kroz sustav popusta i pogodnosti za korisnike s djecom, bez obzira na njihove prihode, omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama, odnosno poboljšanje obiteljskog standarda. Korisnici e-Dječje kartice moći će biti svi roditelji najmanje jednog djeteta do 18 godina života, skrbnici i udomitelji.
 
Projekt - virtualna Dječja kartica, zamišljen je još krajem 2018. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao potpora i olakšica roditeljima te njihovoj djeci. Korištenje E-dječje kartice, u suradnji s partnerima iz javnog i privatnog sektora koji su prepoznali potrebu sinergijskog djelovanja za poboljšanje demografske slike Hrvatske, omogućavalo bi razne pogodnosti odnosno popuste na proizvode i usluge. Ovim projektom osiguravaju se pogodnosti za svako dijete, a većim brojem djece u obitelji postotak popusta i pogodnosti na proizvode i usluge raste.
 
E-Dječja kartica u prvoj fazi dostupna je kao besplatna mobilna aplikacija „Mudrica“ putem koje će roditelji ostvarivati razne popuste, a ista je povezana sa sustavom e-Građani čime se osigurava točnost i sigurnost podataka te doprinosi današnjoj digitalizaciji.
 
E-dječja kartica okuplja široki spektar javih i privatnih partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, obrazovnog, sportskog i drugih, za obitelj bitnih područja te na taj način predstavlja svojevrsni simbol društvenog konsenzusa oko demografske obnove s ciljem promoviranja obitelji s više djece.

Niz pogodnosti i usluga koje su obiteljima s djecom kroz dječju karticu omogućene, osim što će utjecati na poboljšanje obiteljskog standarda, također će u svakodnevnom užurbanom načinu života, pridonijeti kvalitetnijem raspolaganju obiteljskim vremenom.
 
E-usluga E-dječja kartica u sustavu E-građani kao i aplikacija Mudrica bit će dostupne od 21.prosinca 2020., a postupak registracije i korištenja bit će jednostavan i pristupačan.

Više u Brošuri e-Dječja kartica 

 

Sve informacije potražite na:  
https://www.e-djecjakartica.hr/