Državna tajnica gostovala je na Dobro jutro, Hrvatska

  • Slika /Direktorij 2/Slike od 111.23/Dobro jutro.jpg
  • Slika
Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, dr. med. Željka Josić, gostovala je u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska te je govorila o dječjem doplatku, s obzirom da se od 1. ožujka mijenjaju pravila po kojima obitelji dobivaju pravo na doplatak za djecu.
 
Istaknula je kako će s ovim izmjenama, koje stupaju na snagu, doplatak obuhvatiti 511.000 djece, dok je dosad obuhvaćao 247.000 djece.
 
Pozvala je sve koji nisu bili korisnici doplatka za djecu za prethodnu godinu, a koji ispunjavaju navedeni propisani uvjet dohodovnog cenzusa (618,02 eura), da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu. Pojasnila je kako će se svota doplatka za djecu određivati prema pet cenzusnih grupa, ovisno o postotku od proračunske osnovice, odnosno od 20 do 140 posto od proračunske osnovice, a svota doplatka po djetetu može iznositi od 30,90 do 61,80 eura.
 
Zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu podnosi se područnoj službi HZMO-a prema mjestu prebivališta podnositelja ili putem e-Usluga HZMO-a u sustavu e-Građani.
 
 


Stranica