Državna tajnica na predstavljanju knjige "Demografija-iseljavanje-migracije"

  • Slika /Direktorij 2/Slike od 111.23/Crkva 2.JPG
  • Slika

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve organizirao je predstavljanje knjige sa Šestoga hrvatskoga socijalnog tjedna s naslovom Demografija - iseljavanje - migracije, koju su uredili mons. prof. dr. Stjepan Baloban, prof. dr. sc. Gordan Črpić, doc. dr. sc. Dubravka Petrović Štefanac te mr. sc. Zvonimir Ancić.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, dr.med., sudjelovala je na događanju kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a u njezinoj je pratnji bio predstojnik Ureda predsjednika Vlade mr. sc. Zvonimir Frka Petešić.

Pozdravnu riječ, uz predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zagrebačkog nadbiskupa, mons. dr., Dražena Kutleše, uputio je i predsjednik Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr., Đuro Hranić. O knjizi su govorili i prof. dr. sc. Anđelko Akrap, ravnateljica Instituta za migracije i narodnosti dr. sc. Marina Perić Kaselj i prof. dr. Vladimir Dugalić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu.

Predsjednik HBK-a Dražen Kutleša, uvodeći u predstavljanje knjige, rekao je da je ona svojevrsno ogledalo sadašnje hrvatske stvarnosti s kojom, kako kaže, kao da se ne možemo suočiti.

U ime nakladnika zahvalu je izrekao direktor Kršćanske sadašnjosti dr. sc. Stjepan Brebrić, dok je pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauke Crkve prof. dr. sc. Stjepan Baloban naglasio da sadržaj knjige poziva na zajedničku raspravu o bitnim pitanjima hrvatske budućnosti.

Program su vodili doc. dr. sc. Dubravka Petrović Štefanac i mr. sc. Zvonimir Ancić, a pjesmom su predstavljanje pratili članovi zbora zagrebačkih bogoslova.

Izvor fotografija: HBKPisane vijesti