Državna tajnica u programu Radio Sljemena o kampanji “Brini o sebi-budi dobro-proŽivi Covid”

  • Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/RadioSljeme4.jpg
  • Slika

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić govorila je u programu Radio Sljemena o kampanji usmjerenoj pomoći mladima „Brini o sebi- budi dobro- proŽivi Covid”.

U razgovoru je istaknula kako je ideja o potrebi pružanja psihološke pomoći mladima proizišla upravo iz razgovora s gimnazijalcima i srednjoškolcima o izazovima koje pred njih stavljaju situacije koje su posljedica života u vrijeme “novog normalnog”.

Ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine i mature, prevelik stupanj kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

„Mladi u razgovorima ističu potrebu za određenom psihološkom pomoći, ali istovremeno imaju i potrebu da to bude anonimno, ne u školskom i poznatom okruženju“, istaknula je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

U suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom, pokrenute su besplatne telefonske linije, prema županijama, na koje se mladi stručnim osobama mogu javiti i putem SMS -a ili WhatsAppa, oblicima komunikacije kojima se mogu lakše obratiti i izraziti.

„Zbog osjećaja stigmatizacije mladi svoje probleme i potrebu za pomoći teže verbaliziraju, nadamo se da će se kroz osiguranje stručne pomoći na ovaj način, ohrabriti“,  istaknula je državna tajnica Josić.

U razgovoru u programu Radija Sljeme sudjelovala je i predsjednica Hrvatske psihološke komore Andrea Bogdan.Pisane vijesti