Hrvatska pamet Hrvatskoj

Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/HPH-mladi u ruralnom.png

Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade zadaća je raditi na aktivnostima usmjerenima na poboljšanje položaja mladih i njihovo aktivno sudjelovanje u društvu, vodeći brigu o mladima u ruralnim i udaljenim područjima, naglasila je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.

Za Poslovni dnevnik je istaknula kako su temelji za ostvarenje tog cilj postavljeni u komunikaciji i suradnji s udrugama i organizacijama mladih.
 
Jedan od najvećih izazova mladih u ruralnim i udaljenim područjima zapravo se odnosi na ostvarivanje jednakih mogućnosti u kontekstu osobnog i profesionalnog razvoja, i to zbog nedostatka mogućnosti, adekvatnih usluga, otežanog pristupa informacijama i uključivanja u aktivnosti koje su dostupne uglavnom u urbanim sredinama te visokoj stopi nezaposlenosti.

Svi ti problemi dovode do sve izraženijeg iseljavanja mladih iz ruralnih i udaljenih područja, kako u Hrvatskoj, tako i na području država članica Europske unije, istaknuto je u Poslovnom dnevniku.
 
Prilog je realiziran u sklopu projekta Večernjeg lista „Hrvatska pamet Hrvatskoj“, u kojem je Središnji državni ured za demografiju pokrovitelj.
 
Više možete pročitati na:
Prilog “Mladi u ruralnom području prioritet su Hrvatske, ali i Europske unije”

Pisane vijesti