Hrvatska pamet Hrvatskoj: Mladima želimo stvoriti poticajno i podržavajuće okruženje jednakih mogućnosti

Slika /Fotografije 3/Fotografije 4/Clanak_naslovnica.png
EU je prepoznala važnost mladih pa je 2022. proglasila njihovom godinom kako bi ih motivirala i skupa s njima djelovala u kreiranju boljih prilika i svjetlije budućnosti, piše u članku u Poslovnom dnevniku objavljenom u sklopu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Europska unija prepoznala je važnost mladih, koliki utjecaj imaju na sadašnjost, ali i na budućnost Unije i modernog svijeta koji nas okružuje i svakodnevno se mijenja. EU shvaća kako su mladi sve napredniji, brže prilagodljivi promjenama, skloniji inovativnim i kreativnim idejama, ali često nedovoljno motivirani.

Koordinator obilježavanja Europske godine mladih u Hrvatskoj je Središnji državni ured za demografiju i mlade koji ima cilj kroz niz aktivnosti stvoriti poticajnu, digitalnu i zeleniju okolinu za mlade, kulturno i kreativno ih odgajati, poticati ih na odgovorno ponašanje i aktivnu uključenost u zajednicu u svim aspektima života te promicati prilike koje im Europska unija pruža.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić ističe kako su mladi partneri u kreiranju i izgradnji bolje budućnosti. “Pokazali su koliku moć posjeduju kada su u pitanju europski i globalni izazovi, koji se ne odnose samo na njihove vršnjake, koliko razborito i racionalno sagledavaju probleme, ali i za njih nude rješenja, bilo da je riječ o održivom razvoju, klimatskim promjenama, siromaštvu, pandemiji.., istaknula je državna tajnica, a prenio Poslovni dnevnik.

Više možete pročitati i u online članku.

Pisane vijesti