Križevcima, Poreču i Pregradi dodijeljen certifikat “Grad za mlade“

Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/Certifikat_mladi_logo.jpg
Dobitnici Certifikata za razdoblje od 2022. do 2025. godine su Križevci, Poreč i Pregrada.

Spomenuti su gradovi zadovoljili sve potrebne kriterije za dobivanje certifikata u osam tematskih područja: participacija, demografski poticaji i mjere, zapošljavanje, mobilnost, zdravlje i sport, rad s mladima i kultura, obrazovanje te informiranje.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata “Grad za mlade“ donijelo je prošlog tjedna odluku na temelju javnog poziva iz siječnja ove godine.

Tijekom evaluacije mapirane su dobre prakse među prijavljenim gradovima te će iste biti javno objavljene s ciljem njihove dostupnosti svim zainteresiranim gradovima.

Podsjećamo, članovi Povjerenstva su predstavnici relevantnih organizacija i institucija u području rada s mladima. To su:
  • Središnji državni ured za demografiju i mlade
  • Institut za društvena istraživanja u Zagrebu
  • Agencija za mobilnost i programe Europske unije
  • Mreža mladih Hrvatske
  • Savez Društava “Naša djeca”
  • Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Gradovi koji na ovom pozivu nisu uspjeli zadovoljiti sve potrebne kriterije dobili su komentare evaluatora kako bi imali jasniju sliku o tome u kojem području postoji prostor za napredak te kako bi njihova kandidatura na sljedećem javnom pozivu bila uspješna.

Certifikat se prvi puta dodijelio 2021. godine kada su titulu „Grad za mlade“ dobili Karlovac, Koprivnica, Labin, Novska, Opatija, Rijeka, Šibenik, Varaždin i Zabok.

Čestitamo ovogodišnjim dobitnicima!

Više možete pročitati ovdje.

Pisane vijesti