Održana 9. sjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Slika /Direktorij 2/Dokumenti/Snimka zaslona (47).jpg

Dana 25. srpnja 2023. godine održana je deveta, ujedno i posljednja sjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske u  mandatu 2021. - 2023.
 

Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Savjeta, dr. sc. Josip Jagodar.
 

Na sjednici su predstavljeni rezultati rada radnih skupina Savjeta - Radne skupine za mentalno zdravlje mladih i Radne skupine za mlade u ruralnim i udaljenim područjima, a  jednoglasno je usvojen dokument Pregled stanja, trendova i preporuka za kreiranje i unaprjeđenje politika i akcija u području zaštite mentalnog zdravlja mladih.
 

Savjet je jednoglasno usvojio Izvješće o radu 2021. – 2023. koje na kraju mandata podnosi Vladi Republike Hrvatske.
 

Na sjednici su predstavljeni rezultati istraživanja provedenog u sklopu projekta "Watchdog - otok Lastovo" Udruge Val Lastovo provedenog među mladima na otoku Lastovu, a s ciljem uvida u životne okolnosti mladih s otoka Lastova.
 

Završno su predsjednik Savjeta, dr. sc. Josip Jagodar i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, dr. med zahvalili svim članovima/članicama i zamjenicima/zamjenicama članova/članica na predanom radu i zalaganju za poboljšanje kvalitete života mladih tijekom cjelokupnog mandata.Pisane vijesti