Svečano dodijeljeni ugovori za projekte usmjerene mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu

  • Slika /Fotografije 3/Fotografije 4/DSC02909.JPG
  • Slika
  • Slika
Središnji državni ured za demografiju i mlade, u srijedu 07. prosinca 2022. g. svečano je dodijelio ugovore za projekte usmjerene mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu.

Ugovore je uručila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.
Poziv za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu trajao je od 01. rujna do 03. listopada 2022. godine, a raspoloživi iznos financijskih sredstava iznosi 11.000.000,00 kuna.
Sredstva se dodjeljuju za 117 projekata u vrijednosti od 75.000,00 do maksimalnih 150.000,00 kuna po projektu. 

Aktivno sudjelovanje mladih u društvu,  savjetovanje i informiranje mladih, organizacija slobodnog vremena mladih i podrška inicijativama mladih u zajednici, povećanje znanja i vještina, zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada te prevencija ulaska u NEET kategoriju neka su od interventnih područja koja su vrednovana u projektima. Rad s mladima u područjima pogođenim potresom također je zauzeo prioritetno mjesto.

Državna tajnica Željka Josić u svom uvodnom obraćanju pohvalila je dosadašnji rad udruga usmjeren poboljšanju položaja mladih te izrazila uvjerenost kako su im dodijeljena sredstva u potpunosti opravdana.
„Poseban naglasak u ovom Pozivu, kao i u našim javnim politikama za mlade, stavljamo upravo na mlade u ruralnim sredinama jer smatramo da mladima koji su u nepovoljnijem položaju treba približiti usluge i osigurati jednake mogućnosti kao i onima u većim centrima i gradovima“, istaknula je prigodom dodjele ugovora državna tajnica Josić.
Naglasila je također važnost prevencije nasilja nad i među mladima te prevencije ovisnosti, a posebice digitalne ovisnosti kod djece i mladih najviše povezane s prekomjernom upotrebom društvenih mreža i platformi za razmjenu videozapisa.
 
 

Pisane vijesti