Iz medija

Državna tajnica povodom Dana očeva gostovala u emisiji HTV-a Dobro jutro, Hrvatska
Državna tajnica Željka Josić je je povodom Dana očeva gostovala u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
HTV o dodjeli priznanja "Poslodavac - prijatelj obitelji"
Četiri priznanja "Poslodavac - prijatelj obitelji" za 2021. godinu svečano su dodijeljena tvrtkama koje se brinu o privatnim potrebama svojih zaposlenika, posebno roditelja, kako bi postigli ravnotežu između privatnog i poslovnog života, objavio je HTV u prilogu u emisiji Dnevnik 3.
HINA o dodjeli priznanja "Poslodavac - prijatelj obitelji"
Četiri priznanja "Poslodavac - prijatelj obitelji" za 2021. godinu svečano su dodijeljena u srijedu tvrtkama koje se brinu o privatnim potrebama svojih zaposlenika, posebno roditelja, kako bi postigli ravnotežu između privatnog i poslovnog života.  
Konferencija „Lokalne demografske i razvojne mjere“
Popis stanovnika pokazao je da smo u zadnjih 10 godina išli silaznim putem, ali to ne znači da ćemo tako nastaviti. Da se to ne bi dogodilo, treba nam suradnja na svim razinama.
Gostovanje državne tajnice Željke Josić u emisiji Studio 4
Državna tajnica Željka Josić u HRT-ovoj emisiji Studio 4 govorila je o očinskom dopustu, rodiljnim i roditeljskim potporama, Europskoj godini mladih i ostalim aktualnim demografskim temama.
Poslovni dnevnik o početku obilježavanja Europske godine mladih u Hrvatskoj

U Novskoj je održana konferencija „Mladi - pokretači suvremenih industrija“ koja je označila početak događanja u sklopu Europske godine mladih.

 
Državna tajnica u emisiji HTV o očinskom dopustu
Izmjenama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama predviđa se obavezni očinski dopust čime bi se Zakon uskladio s direktivama Europske unije.
Državna tajnica u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" o rezultatima Popisa stanovništva
Pad broja stanovnika u Hrvatskoj nije iznenađenje i broj je bio očekivan. Na negativne demografske trendove, demografi upozoravaju desetljećima.  
Državna tajnica u emisiji Dnevnik2 HTV o rezultatima Popisa stanovništva
Moramo biti svjesni činjenice da otvaranjem granica građani koji nisu imali kvalitetan život ili kvalitetno radno mjesto odlazili su izvan granica RH, što mi posljedice i u ovom trenutku osjećamo.
Portal Našice.com o radnom sastanku državne tajnice za demografiju i mlade Josić u Osijeku
Konferencija "Doprinos JLP(R)S-a demografskoj revitalizaciji Dubrovačko-neretvanske županije" danas je u Metkoviću okupila predstavnike općina, gradova i županije, ali i stručnjake s područja demografije te predstavnike javnih i državnih tijela.
U Metkoviću održana konferencija o demografiji
Konferencija "Doprinos JLP(R)S-a demografskoj revitalizaciji Dubrovačko-neretvanske županije" danas je u Metkoviću okupila predstavnike općina, gradova i županije, ali i stručnjake s područja demografije te predstavnike javnih i državnih tijela.
Dobroslavić i Franković sastali se s državnom tajnicom za demografiju
Župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sastali su se jučer s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željkom Josić u palači Ranjina. 
HTV o Konferenciji „Demografski izazovi Republike Hrvatske i Europske unije nakon epidemije bolesti COVID-19
Mladima ne treba sprječavati u odlasku iz Hrvatske kako bi steglo nova znanja, iskustva i vještine, međutim na nama je da stvorimo uvjete da se oni vrate i ta znanja primijene u Hrvatskoj.
Jutarnji list o konferenciji „Lokalni rad s mladima: Hrvatska u europskom kontekstu“ u Sisku
Mladima ne treba sprječavati u odlasku iz Hrvatske kako bi steglo nova znanja, iskustva i vještine, međutim na nama je da stvorimo uvjete da se oni vrate i ta znanja primijene u Hrvatskoj.
Dnevnik 2 HTV-a, Dnevnik Nove TV i RTL Danas o Međunarodnom danu mladih
Mladima je potrebno omogućiti da lakše dođu do svojeg stambenog prostora i to putem najma, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić u izjavi za medije povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih.
Dnevnik Nove TV i RTL Danas o besplatnom izdavanju osobne iskaznice za djecu
Roditeljima i skrbnicima, odnosno, zakonskim zastupnicima djeteta prvo izdavanje osobne iskaznice u redovnom postupku za njihovu djecu do 18 godina starosti bit će besplatno od 2. kolovoza 2021. godine.
U Novom listu razgovor s državnom tajnicom Josić
Razgovara se o modelu osiguranja stambenog prostora mladima kroz najam po subvencioniranoj cijeni kako bi se pomoglo mladima koji su tek izašli na tržište rada, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić za Novi list.
Dodjela priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji za 2020.“ u Dnevniku 3 HRT-a
Svi pokazatelji upućuju na to da zaposlenici kojima poslodavac daje priliku uskladiti privatne i poslovne obaveze postižu bolje radne rezultate, a istovremeno se kroz poticanje kvalitetnijeg obiteljskog života pridonosi jačanju svijesti o obitelji kao temelju društva“, istaknuto je u emisiji HRT-a Dnevnik3 u prilogu sa dodjele priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji za 2020. godinu.“
e-Dječja kartica Mudrica u Dnevniku HRT-a
Spektar korištenja e-Dječje kartice Mudrice za roditelje je vrlo širok., istaknula je državna tajnica Želja Josić u izjavi za emisiju HRT „Dnevnik“.
Državna tajnica u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" o iseljeništvu i povratku u Hrvatsku
Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić gostujući u emisiji HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska" zajedno je s predsjednikom Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva Marinom Soptom najavila Međunarodnu konferenciju "Iseljeništvo i domovina" koja se održava 10.- 11. lipnja u Mariji Bistrici.
Certifikat "Grad za mlade"
Povjerenstvo za dodjelu certifikata “Grad za mlade” na svojoj je sjednici, održanoj 25. i 26. ožujka, donijelo Odluku o dodjeli Certifikata za devet gradova.
Sportske igre mladih za djecu u Lekeniku
U utorak, 23. ožujka, Plazma Sportske igre mladih organizirale su sportski dan koji je okupio djecu OŠ Lekenik, djecu SOS Dječjeg sela i male vrtićke grupe na igralištu NK Lekenik.
Dnevnik Nove TV o „Gradu za mlade“
Lokalna zajednica uvijek bolje zna što je bolje za nju nego nacionalna. Za početak moram stvoriti uvjete da naši mladi koji tamo žive tamo i ostanu, istaknula je državna tajnica Željka Josić u izjavi za Dnevnik Nova TV.
O demografskom stanju u emisiji HRT „U mreži prvog“
Registar stanovništva nije obaveza nego preporuka koja je došla iz EU-a i Vlada radi na tome, naglasio je Mislav Rubić ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u emisiji HRT „U mreži prvog“ na temu „Demografska situacija“.
Izjava državne tajnice za članak u tjedniku Globus
“Hrvatska teži vođenju aktivne migracijske politike utemeljene na načelima slobode kretanja, solidarnosti i humanosti, vodeći računa o nacionalnom, gospodarskom, društvenom i kulturnom razvitku.“
Državna tajnica za demografiju i mlade u emisiji „Ritam grada“ Radio Siska.
Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić gostovala je u emisiji „Ritam grada“ Radio Siska.
Udruge mladih u Novskoj “povukle” 10 milijuna kuna iz fondova EU i zaposlile 21 osobu
Tri udruge koje rade s mladima, šest EU projekata „teških“ 10 milijuna kuna te 21 novo radno mjesto financirano iz Europskog socijalnog fonda – trenutačna je „bilanca“ rada mladih u Novskoj, u što se došla uvjeriti i državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade Željka Josić.
Jutarnji list: "Kako će država zaustaviti trend iseljavanja mladih“
Obiteljima s djecom planiramo ojačati kupovnu moć te im što bolje olakšati usklađivanje obaveza, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić za Jutarnji list.
Portal 53 o anketiranju mladih
Savjet mladih Grada Petrinje pozvao je sve mlade koji žive na području Petrinje i okolice da ispune njihov „USKLIČNIK“ o problemima i prijedlozima mladih, prenio je Portal 53.
Perspektiva mladih u Sisačko- moslavačkoj županiji
O perspektivi mladih, novim radnim mjestima za njih te ostanku na području Sisačko-moslavačke županije govorilo se u emisiji „Dnevnik 2“ Hrvatske televizije.
Državna tajnica u emisiji „Drugi dio dana“ Hrvatskog radija o mentalnom zdravlju mladih
S mladima se mora otvoreno razgovarati i slušati njihove potrebe, a u razgovoru s njima moglo se čuti kako je vrijeme pandemije značajno utjecalo na njihove živote, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić u emisiji „Drugi dio dana“ drugog programa Hrvatskog radija emitiranoj 25. siječnja 2020.
Magazin Story o projektu „Brini o sebi – Budi dobro – Proživi COVID“
Izvor: Story
Strah od stalnog podrhtavanja tla dodatno se nadovezao na višemjesečnu tjeskobu mladih zbog koronavirusa. Stručnjaci im zato poručuju da razgovor i savjeti o problemima i osjećajima mogu uvelike pomoći u održavanju mentalnog zdravlja.
Dodijeljene nagrade "Poslodavac prijatelj obitelji"
Središnji državni ured za demografiju i mlade dodjeljuje priznanje „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2020. godinu odabranim poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima, a posebno uzimajući u obzir prilagodbu poduzeća obiteljima zaposlenika u izazovnim vremenima pandemije COVID-19.
Državna tajnica u programu Radio Sljemena o kampanji “Brini o sebi-budi dobro-proŽivi Covid” Nova kategorija
Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić govorila je u programu Radio Sljemena o kampanji usmjerenoj pomoći mladima „Brini o sebi- budi dobro- proŽivi Covid”.
Pokrenuta telefonska linija za podršku mladima u uvjetima pandemije
Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora pokrenuli  su telefonske linije za psihološko savjetovanje mladih i podršku u uvjetima pandemije, objavila je Hina.
Večernji list o e-Dječjoj kartici
O projektu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade e-Dječjoj kartici Mudrici i pokretanju usluge u sustavu e-Građani pisao je Večernji list.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade zadaća je raditi na aktivnostima usmjerenima na poboljšanje položaja mladih i njihovo aktivno sudjelovanje u društvu, vodeći brigu o mladima u ruralnim i udaljenim područjima, naglasila je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Unatoč problemima u kojima se mnogi poslodavci zbog Covid-19 nalaze, vjerujemo kako ono neće značajnije utjecati na dosadašnju primjenu dobre prakse te da će poslodavci, unatoč krizi, ostati senzibilizirani prema obiteljima od kojih su mnoge i suočene s egzistencijalnim problemima.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Unatoč problemima u kojima se mnogi poslodavci zbog Covid-19 nalaze, vjerujemo kako ono neće značajnije utjecati na dosadašnju primjenu dobre prakse te da će poslodavci, unatoč krizi, ostati senzibilizirani prema obiteljima od kojih su mnoge i suočene s egzistencijalnim problemima.
Održano zagrebačko izdanje manifestacije 'Ljepota majčinstva'
Unatoč izvanrednim epidemiološkim okolnostima, i ove godine uspješno je organizirana jedinstvena manifestacija 'Ljepota majčinstva'.
Hrvatski iseljenički kongres
U Matici hrvatskoj i putem videoveze održan je 4. Hrvatski iseljenički kongres pod nazivom "Povratak: stvarnost ili utopija?" na kojem je izlaganja održala državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Jačanje suradnje i dijaloga s predstavnicima mladih te otvorenost Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade prema njihovim inicijativama, središnja je tema novinskog priloga objavljenog u Poslovnom dnevniku.
Uvodni seminar za profesore uključene u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“
Kriza izazvana pandemijom koronavirusa dugoročno će, u gospodarskom i društvenom smislu, najteže pogoditi mlade, upozorili su hrvatski europarlamentarci, prenio je Večernji list.
Intervju predstavnika za mlade u UN-u Josipa Perkušića
Josip Perkušić zastupa mlade u Republici Hrvatskoj u najvećoj svjetskoj međunarodnoj organizaciji, Ujedinjenim narodima.
Demografske potpore u Karlovačkoj županiji
U Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade s državnom tajnicom Željkom Josić i suradnicima održan je sastanak s predstavnicima Karlovačke županije.
Petrinja: Počeo europski projekt za "treću dob"
Provedbom europskog projekta "TOP - poboljšanje kvalitete života u Petrinji", koji se financira sljedeće dvije godine, za mnogobrojne osobe u dobi iznad 65 godina poboljšat će se kvaliteta života, rečeno je u utorak na predstavljanju projekta vrijednog više od 800 tisuća kuna.
Susret državne tajnice Josić s mladima u Hrvatskoj Kostajnici
Posjet Srednjoj školi “Ivana Trnskoga” u Hrvatskoj Kostajnici i razgovor s mladima na temu epidemološke situacije s koronavirusom prenio Quirinus portal.
Otvorena nova zgrada područnog dječjeg vrtića u Rovinjskom Selu
U Rovinjskom Selu otvorena nova zgrada područnog odjela Dječjeg vrtića «Neven», prenio Regional Express
Načelnici preuzeli ugovore vrijedne 4 milijuna kuna kojima će poboljšati uvjete u općinskim vrtićima i jaslicama
Ukupno 12 milijuna za Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u prethodnom razdoblju, a ove godine s novih 15 ugovora nešto više od četiri milijuna kuna.