Priopćenja

Svečano uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022.
31. ožujka 2022. godine održano je svečano uručivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022.
Predstavljeni rezultati istraživanja "Utjecaj pandemije i potresa na djecu i mlade Zagrebačke županije"
U organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Grada Velike Gorice predstavljeno je istraživanje zagrebačkog Instituta za društvena istraživanja „Utjecaj pandemije i potresa na djecu i mlade u Zagrebačkoj županiji".
Predstavljeno istraživanje „Utjecaj potresa na mlade u Sisačko-moslavačkoj županiji".
U organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade predstavljeno je istraživanje zagrebačkog Instituta za društvena istraživanja „Utjecaj potresa na mlade u Sisačko-moslavačkoj županiji".
Dodijeljena priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji" za 2021. godinu
Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2021. godinu trgovačkim društvima s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima.
Održana konferencija "Mladi - pokretači suvremenih industrija"
U Novskoj je održana konferencija „Mladi - pokretači suvremenih industrija“ koja je označila početak događanja u sklopu Europske godine mladih.
Svečano dodijeljeni ugovori za projekte usmjerene mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu.
U središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, u srijedu 15. prosinca 2021. g. svečano su dodijeljeni ugovori za projekte usmjerene mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu.
Projekt HAPPYCENTAR - 'Igračke nove za mirnije snove'
Središnji držani ured za demografiju i mlade se, kao pokrovitelj uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja, uključio u Nacionalnu kampanju Saveza izviđača Hrvatske „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.
Središnji državni ured za demografiju i mlade i UNICEF potpisali Sporazum o suradnji
Središnji državni ured za demografiju i mlade i UNICEF potpisali su sporazum o suradnji na promicanju prava djece i mladih u Hrvatskoj. 
Odluka o dodjeli priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“
Roditeljima, skrbnicima i udomiteljima - obiteljima, od danas je dostupna e - Dječja kartica “Mudrica“, kartica koja omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti. Prva e-Dječja kartica koja donosi popuste i pogodnosti za sve roditelje!
Puštena e-Dječja kartica „Mudrica“
Roditeljima, skrbnicima i udomiteljima - obiteljima, od danas je dostupna e - Dječja kartica “Mudrica“, kartica koja omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti. Prva e-Dječja kartica koja donosi popuste i pogodnosti za sve roditelje!
Obraćanje državne tajnice na seminaru za profesore uključene u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“
Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sudjelovala je na uvodnom seminaru za profesore-mentore uključene u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“.
Čestitka povodom Međunarodnog dana mladih
Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić čestitala je mladima njihov međunarodni dan.