Izjava državne tajnice za članak u tjedniku Globus

Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/Globus-naslovna.png

“Hrvatska teži vođenju aktivne migracijske politike utemeljene na načelima slobode kretanja, solidarnosti i humanosti, vodeći računa o nacionalnom, gospodarskom, društvenom i kulturnom razvitku.“

Istaknula je to državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić u izjavi za tjednik Globus objavljenoj u članku „Koliko je ‘nehrvata‘ dovoljno za ekonomski spas: ‘Imamo mjesta za dobar život 7 milijuna ljudi“.

U izjavi je, također, dodala kako je porast broja izdanih radnih dozvola za strance jasan pokazatelj kako sve više ljudi prepoznaje gospodarski potencijal naše zemlje, a dolazak stranaca se potiče i zakonskim rješenjima poput reguliranja boravka digitalnih nomada.

Istaknula je kako Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske 2020. – 2030. kao jedan od ciljeva naglašava poboljšanje demografskih trendova te da je Strategija demografske revitalizacije usmjerena na osiguravanje potpora za obitelji s djecom – od olakšanog stambenog zbrinjavanja do usklađivanja obiteljskog i poslovnog života zaposlenih roditelja.
 
Članak u Globusu možete pročitate ovdje.