HINA o dodjeli priznanja "Poslodavac - prijatelj obitelji"

Slika /Fotografije 3/PPO_HINA.png

Četiri priznanja "Poslodavac - prijatelj obitelji" za 2021. godinu svečano su dodijeljena u srijedu tvrtkama koje se brinu o privatnim potrebama svojih zaposlenika, posebno roditelja, kako bi postigli ravnotežu između privatnog i poslovnog života.  

Prenijela je novinska agencija HINA.

Priznanja su u četiri kategorije dodijeljena turističkoj agenciji Trakostyan Tours d.o.o., malom trgovačkom društvu za specijalizirani dizajn Brigada d.o.o., trgovačkom društvu Fortenova grupa d.d. te Industriji nafte - Ina d.d.

Kako je prenijela HINA, uručila ih je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić istaknuvši da su kod četiri nagrađene tvrtke prepoznate pozitivne vrijednosti uklopljene u poslovanje.

Priznanje "Poslodavac - prijatelj obitelji" dodijeljeno je četvrtu godinu zaredom tvrtkama koje su uložile dodatni napor da bi dobile zadovoljnog zaposlenika koji će ostati u njihovoj tvrtki i u Hrvatskoj, dodala je Josić.

"Vi ste ključ zadržavanja naših ljudi na ovim prostorima", poručila je državna tajnica predstavnicima četiriju tvrtki koje se dobile priznanja za odnos prema zaposlenicima.

Josić je rekla da se natječajem nastojalo obuhvatiti što više poslodavaca, te da je sve veći njihov interes jer "žele pokazati svoje dobre prakse".

Novost ovogodišnjeg natječaja je suradnja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, piše HINA, te je na dodjeli priznanja bila i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo.