Dodjeljeni Ugovori o sufinanciranju poboljšanja materijalnih uvjeta u vrtićima u Zagrebačkoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Međimurskoj županiji

Slika /Fotografije 3/Snimka zaslona (9).png

U svom drugom pozivu gradonačelnicima i načelnicima općina i gradova Zagrebačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije Središnji državni ured za demografiju i mlade svečano je uručio Ugovore o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima na njihovom području.
Za ukupno 13 vrtića s područja ovih županija u Rugvici su svečano uručeni ugovori u ukupnom iznosu od 5.033.965,00 kuna.

Prema Pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini uvjete za sufinanciranje projekata ostvarila su 103 grada i općine.

Iz Središnjeg državnog ureda naglašavaju da je ulaganje u ruralnim sredinama iznimno važno s aspekta demografskog razvoja i revitalizacije.
Potpisane Ugovore, ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, svečano je uručila načelnica Sektora za demografski razvoj Ivana Udovičić koja je poručila da je ulaganje u vrtiće izuzetno bitno za ostanak obitelji u zajednici.
"Nadam se da ćemo nakon podjele svih 103 ugovora krajem godine svjedočiti realizaciji tih projekata povećanjem prostornih kapaciteta usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Cilj je također povećati obuhvaćenost djece u dječjim vrtićima kao i ublažiti regionalne razlike u dostupnosti usluga koje su prisutne u Republici Hrvatskoj" izjavila je načelnica sektora.

Izvor: HRT4 Županijska panorama