Održano zagrebačko izdanje manifestacije 'Ljepota majčinstva'

Slika /Fotografije/ljepota majčinstva.png

Unatoč izvanrednim epidemiološkim okolnostima, i ove godine uspješno je organizirana jedinstvena manifestacija 'Ljepota majčinstva'.

Nakon Bjelovara, Daruvara i Osijeka, revija je ove godine po prvi puta održana i u Zagrebu, i to u sklopu projekta 'Ljepota obitelji' koje su podržali Središnji državni ured za demografiju i mlade te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
 
Inicijatorica Ljepote majčinstva je pedijatrica Marija Čatipović, predsjednica Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo, uz koju je glavni organizator manifestacije Alfa radio, radio središnje Hrvatske.

lavni cilj projekta je promocija dojenja pa na revijama sudjeluju majke koje su prvih šest mjeseci isključivo dojile svoje mališane, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije, a upravo im njihova djeca i čine društvo na ovoj jedinstvenoj modnoj pisti.

Na snimanju zagrebačkog izdanja revije 'Ljepota majčinstva' u Muzeju suvremene umjetnosti nastupilo je 20 majki s mališanima, a cjelokupni event moći će se pogledati danas, na Međunarodni dan dječjih prava, od 18 sati, na YouTube kanalu Alfa radija. 
Manifestacija je dostupna na linku https://youtu.be/ORTjyrBRjmQ.

U sklopu projekta u prosincu će biti tiskana i publikacija o važnosti dojenja, u kojoj će biti objavljene fotografije svih majki i mališana koji su sudjelovali u ovom projektu.