Udruge mladih u Novskoj “povukle” 10 milijuna kuna iz fondova EU i zaposlile 21 osobu

Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/Snimka zaslona (2).png

Tri udruge koje rade s mladima, šest EU projekata „teških“ 10 milijuna kuna te 21 novo radno mjesto financirano iz Europskog socijalnog fonda – trenutačna je „bilanca“ rada mladih u Novskoj, u što se došla uvjeriti i državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

Državna tajnica se sastala s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem, koji ju je upoznao s radom udruga i demografskim mjerama Grada Novske. Gradonačelnik Piletić pohvalio je rad Udruge mladih Novska, Odreda izviđača “Zelena patrola” Rajić i Udruge “Novljanska grupa atletičara” Novska (AK NOGA). Koristeći sredstva Europskog socijalnog fonda, AK NOGA je prostorije Doma hrvatskih branitelja prenamijenila i uredila za potrebe mladih u Inkubator društvenih inovacija – IDI vrijedan 1,8 milijuna kuna. Projektom se želi osigurati mladima prostor u kojem bi mogli snimati filmove, podcaste, razvijati filmske i YouTube vještine i slično, rekli su članovi udruge Željki Josić koja je obišla Inkubator IDI. 
Obišla je i Centar za mlade Novska koji radi od 2018. te ga, uz EU sufinanciranje od 1,3 milijuna kuna, vodi također AK NOGA. Tu je mladima ponuđeno niz edukacija, radionica, tečajeva, a mladi mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Izvor: lokalni.hr

Cijeli članak možete pročitati ovdje